Det kan du vente dig, når vi går i gang

På vaneklinikken arbejder vi kærligt, skarpt og direkte med at flytte dine vaner, på en måde du sandsynligvis aldrig har arbejdet med dem på før

Jeg er uddannet psykolog – og rigtigt mange psykologer arbejder ved at følge klientens tankerække og beskæftige sig med det, der nu dukker op i samtalen. Det kan også være meget virkningsfuldt i et terapeutisk forløb. Måske du har prøvet det.

Men.

Hvis du har et ønske om at få brudt en helt konkret vane, er det en meget bedre idé at have en psykolog, der ved noget om netop vaner og om hvad vi skal kigger efter. Og som kan sikre at vi hele tiden arbejder målrettet og direkte på vanen og ikke alt muligt andet.

Den fokuserede samtale

Derfor arbejder jeg med en ret fokuseret samtaleform, hvor vi begynder med at beslutte hvilken vane vi skal flytte på og hvor du gerne vil hen. Jeg stiller derefter nogle fokuserede spørgsmål, som hjælper os med at forstå vanen, vanemønstret og de tanker og følelser, som driver den. Det betyder også at jeg standser os (nænsomt men bestemt), hvis vi er på vej på et sidespor og at jeg tager ansvar for at vi arbejder på dine vaner og din adfærd, og ikke bevæger os ned af andre spændende sideveje.

Vanestrategier

Vi arbejder ikke kun med de vaner du har og vil ændre, men den selve den måde du håndterer vaner på. For hvis du har prøvet at ændre forskellige vaner i årevis – uden at det lykkes, er det jo måske selve din måde at tænke vaner på, som vi skal tage fat på, ikke? Derfor arbejder jeg med vanestrategier og med at forandre den måde du håndterer vaner på. Også fremtidige vaner. Men naturligvis primært den vane du kæmper med lige nu.

Hvad betyder metoden i praksis?

Den betyder at mine klienter somme tider bliver lidt overraskede, når de for eksempel henvender sig med et overdrevent forbrug af slik og jeg fortæller at vi faktisk slet ikke skal tale ret meget om slik. Men i stedet skal begynde at finde mønstret i vanen og arbejde med opmærksomhed om de tanker og følelser, som ofte dukker op og træffer vanebeslutninger hos os, hvis vi ikke er bevidste om dem.

Og for mange er det en stor befrielse. De har måske læst bøger og været på kurser og hørt podcasts om slik, spisning, kalorier og diverse kure, som handler om adfærd og f.eks. at spise. Hos mig oplever de at vi har nogle anderledes samtaler de ikke har ført hundrede gange før og som de derfor lærer en masse nyt om sig selv af.

Målet er øget vanebevidsthed

Målet er naturligvis at du får styr på den vane du kæmper med. Men mit mål er også at give dig en bevidsthed om hvordan dine vaner fungerer, så du selv kan tage ansvar for din adfærd og dine vaner fremover. Så jeg er faktisk i gang med at uddanne dig, mens vi arbejder. Derfor taler jeg også en del mere end andre psykologer – de første gange vi taler sammen.

Jeg arbejder ikke med forbud eller regler, men med at du skal forstå dine vaner og dine valg. Og fordi vi arbejder med vanebevidsthed og ikke kure eller regler, kan du ikke dumpe, fejle eller falde i. For din vanebevidsthed kan ingen tage fra dig, når du først har fået den.

Hvis du gerne vil prøve at arbejde med en vane med mig, så kunne du jo begynde med en gratis 30 minutters prøvesamtale, hvor vi kan høre om vi passer sammen og jeg kan tage de første skridt, så du kan prøve hvordan det føles.

Vil du prøve uden at betale noget for det?

Så book en uforligtende gratis prøvekonsultation her.